🎥 Van der Poel vertelt in ludiek filmpje over bezigheden naast fietsen tijdens Tour: 'Mijn oordoppen en slaapmasker zijn het belangrijkste'

Mathieu van der Poel staat aan de vooravond van zijn derde Tour de France. Hoe komt hij de race door buiten de koers?

Dutch Road Race Championships 2023

In een ludiek filmpje beantwoordt de Nederlandse wereldtopper samen met ploegmaat Jasper Philipsen vragen over het beleven van de Tour de France als hij niet op de fiets zit. Een van de vragen is wat Van der Poel per se mee wil hebben in zijn koffer naar Bilbao en dat niet-wielergerelateerd is. "Het belangrijkste zijn mijn oordoppen en mijn slaapmasker, want ik hou van slapen in het donker."

Op de vraag met welke teamgenoot hij graag op de kamer ligt tijdens de Tour de France geeft hij uiteindelijk niet echt uitsluitsel. "Je hebt iemand nodig bij wie je je comfortabel voelt, want drie weken is best lang. Je bent moe na drie weken en dan moet je nog met elkaar kunnen omgaan."

https://www.youtube.com/watch?v=4Ro7-zQyf3Q

Hoe gaat hij de tijd naast de fiets doorbrengen? "Over het algemeen praten we bij onze ploeg met elkaar tijdens transfers. En ik denk dat ik veel TikTok ga gebruiken, want ik hou ervan om daar doorheen te scrollen zonder er veel bij na te hoeven denken."

Tot slot gaat het ook nog over zijn favoriete maaltijd tijdens de Tour de France. Bij Alpecin-Deceuninck werken ze net als bij Jumbo-Visma met een foodapp. Uit de maaltijden uit die app twijfelt Van der Poel niet lang. "Mijn favoriete maaltijd is de pesto met kip."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023