Oude racefiets Koning Willem-Alexander geveild voor revalidatie Amy Pieters

De revalidatie van Amy Pieters kost een hoop geld en nu draagt ook de Koning z'n steentje bij... Hij had nog een oude racefiets liggen.

Is er een wielrenner verloren gegaan aan Koning Willem-Alexander? Het lijkt erop, want het had niet veel gescheeld of hij had in de buurt van Den Haag ergens de enige echte King of the Mountain kunnen worden op Strava.

Volgens de website Vorsten kreeg onze huidige Koning namelijk op zijn vijfde ter gelegenheid van z'n verjaardag een racefiets cadeau van Wim Breukink, toen de grote baas bij Gazelle en de vader van Erik. Bezorgde moeder Beatrix vond het echter veel te gevaarlijk voor Willem-Alexander om daadwerkelijk zijn Gazelle Champion Mondial (bouwjaar 1972) te bestijgen.

Naar verluidt ging de fiets over naar Patrick Eyk. En het bleek een prima fiets, want Eyk, die weer de zoon is van pianist Tonny Eyk, werd later profwielrenner.

De fiets bleef in het bezit van de familie Eyk en zij bieden hem nu aan op de Catawiki-veiling ten behoeve van oud-wielrenster Amy Pieters, die na een heel zwaar ongeluk in 2021 lang in coma lag, daar uit ontwaakte, maar in een voortdurend (duur) revalidatieproces zit, waarin ze stappen maakt, maar ook met veel tegenslagen te kampen heeft.

Op de veiling staan naast de bijzondere racefiets ook items van Tom Dumoulin en Gert Jakobs. Via de link in de vorige zin kun je een kijkje nemen en mogelijk bieden. De Koninklijke racefiets staat nu op 1000 euro.

Pelotonpraat
  • Beeld: ProShots