馃摳 Dylan van Baarle post mooie foto van 'Dutchies on Tour' (met verdwaalde Belg) op Puy de D么me

De Puy de D么me toch een beetje de Nederlandse berg... maar dan in de achtergrond. Dylan van Baarle klom onder andere met Mathieu van der Poel de vulkaan op.

Tour de France 2023 - stage 09

In de kop van de koers was Dylan van Baarle een van de eerste mannen van Jumbo-Visma die kopwerk moest doen. Daarna zagen we Wilco Kelderman als Nederlander nog met twee mooie beurten het peloton decimeren op de steilere stukken van de Puy de Dôme.

Van Baarle had zich toen al uit laten zakken en kon het daarna relatief rustig aan doen in de supersteile kilkometers. Hij nam plaats in een Nederlandse minibusje met ook nog een Belgische passagier.

Op z'n Instagram postte Van Baarle een mooie foto van hoe deze Dutchies on Tour met een verdwaalde Belg erbij, zoals de Zoetermeerder het zelf omschrijft. Hij kwam over de top van de Puy de Dôme met niemand minder dan Mathieu van der Poel en Mike Teunissen en Jonas Rickaert op de achterbank.

Beeld: Screenshot Instagram Dylan van Baarle / Cor Vos

Na een zware eerste negen dagen van de Tour, afgesloten met de enorm steile klim naar de top van de slapende vulkaan in de Auvergne kunnen de Dutchies on Tour en de rest van het peloton vandaag met de beentjes omhoog in Clermont-Ferrand.

Dinsdag wacht er een rit die op het lijf is geschreven van de vluchters. Over een heuvelachtig terrein rijden de renners dan van vulkaanpretpark Vulcania naar Issoire. Hopelijk dan ook weer Dutchies on Tour, maar dan in de vlucht van de dag. Mathieu van der Poel kunnen we zeker in de aanval verwachten!

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos 漏 2023