🎥 Demi Vollering showt hoe lenig ze is en legt uit waarom yoga zo belangrijk voor haar is

Kom op de Tour-rustdag zelf ook helemaal tot rust met beelden van een heel lenige Demi Vollering. Ze legt uit waarom ze heel veel yoga doet.

Er was een tijd dat wielrenners en wielrensters van hun trainers en ploegleiding niks ander mochten doen dan fietsen. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Zo is Demi Vollering groot yoga-fan.

In de wintermaanden zijn veel wielrenners tegenwoordig aan het hardlopen en core stability-oefenenen zijn niet meer weg te denken uit het profwielrennen - denk ook aan de rugproblemen die Mathieu van der Poel had.

Maar Demi Vollering zweer dus ook nog bij yoga en het legt haar geen windeieren, want dit seizoen is ze voorlopig by far de beste renster. Op Instagram deelde ze onlangs een filmpje van de yoga-oefeningen die ze doet.

Op hoogtestage in Andorra zien we hoe lenig Vollering is als ze op een matje, met fraaie bergtoppen op de achtergrond, haar oefeningen uitvoert. Daarbij legt ze (in tekst) uit waarom het zo belangrijk voor haar is.

Omgaan met pijn lijden

"Ik doe yoga omdat het me helpt te herstellen, het helpt me om m'n lichaam te ontspannen en het is ook rustgeven voor de geest. Het leert me om te gaan met het pijn lijden, het geeft me de focus die ik nodig heb om m'n doelen te bereiken. Het leert me om mij  grenzen te kunnen verleggen. En het helpt me om te dromen, groots te dromen!"

We delen het filmpje nu met je omdat, zelfs als je niet meedoet met de oefeningen, heerlijk rustgevend is. En wij kunnen na de spektakeltour tot dusver ook wel wat rust gebruiken...

De mannelijke collega's van Demi Vollering mogen morgen weer aan de bak in een tijdrit van 22 kilometer en een dag erop een zware bergrit over de Col de la Loze. Vollering zelf begint haar jacht op de Tourzege aanstaande zondag met een rit in Clermont-Ferrand. De zwaarste rit in de Tour de France Femmes finisht op de Tourmalet.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Demi Vollering