Jumbo-Visma wil niet met Pogacar meerijden, verrassende Meeus wint op Champs: 'Wist dat er meer mogelijk was'

Eenmaal op de Champs was het een mooi koersje, maar Jumbo-Visma liet zich niet van z'n beste kant zien. Dat deed Jordi Meeus wel.

Tour de France 2023 - stage 21

Uiteraard kregen we in de traditionele Tour-slotrit naar Parijs de gebruikelijke beelden te zien. Grappen en grollen, fotomomentjes, straaljagers en het fraaie beeld van een peloton dat langs het Louvre reed.

Maar toen die verplichte nummertjes erop zaten, was het wel degelijk echt koers op de Champs. En wie anders dan Tadej Pogacar stak als een van de eersten de lont in het kruitvat op de steentjes in Parijs. Hij kreeg Nathan Van Hooydonck mee, maar die mocht om onbegrijpelijke redenen niet meerijden van de ploegleiding van Jumbo-Visma. Geen beste PR.

Er sloten wat mannen aan bij de twee en daarna waren er ook nog de nodige pogingen, maar uiteraard werd het uiteindelijk wel weer sprinten. Kon Jasper Philipsen z'n vijfde etappezege van de Tour boeken of kon bijvoorbeeld Dylan Groenewegen roet in het eten gooien?

Het antwoord daarop luidde nee, want na een sprint - Pogacar deed nog een een lead-out - waarin Groenewegen, Pedersen, Philipsen en Meeus zij aan zij op de streep afgingen kwam die laatste na het bestuderen van de finishfoto als eerste de streep, met een velgdikte voorsprong op zijn landgenoot Philipsen.

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Jordi Meeus

De verrassende BORA-Belg was uiteraard door het dolle heen met z'n zege. "Dit is zeker de mooiste dag uit m'n sportieve carrière. Ik wist dat er meer mogelijk was dan ik al had laten zien deze Tour. Ik voelde ik me ongelofelijk sterk vanaf het moment dat we echt gingen koersen op de Champs. Ik kon mooi uit het wiel van Pedersen komen. Hier winnen is een onbeschrijflijk gevoel."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023