Jonas Vingegaard: 'Pogacar is de beste wielrenner ter wereld, hij kan alles'

Jonas Vingegaard toont zich een groot winnaar door de loftrompet af te steken over zijn grootste concurrent Tadej Pogacar.

Tour de France 2023 - stage 19

Ze bevochten elkaar de afgelopen weken al twee aartsvijanden, maar anders dan sommige concurrenten in het verleden is het wederzijds respect tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar groot.

De Deen reed door een buitenaardse tijdrit en een ineenstorting van Pogacar op de Col de la Loze de nummer twee van de Tour op meer dan zeven minuten in het algemeen klassement, maar toch is hij de mening toegedaan dat niet hijzelf maar de Sloveen de beste wielrenner ter wereld is.

Dat zei Vingegaard na afloop van de etappe naar Parijs tegen de Franse tv in het programma Veloclub. "Ja, hij is de beste wielrenner ter wereld. Hij kan echt alles: de klassiekers, rondes van een wek, grote rondes. Dat geldt niet voor mij. In de Tour ben ik blij dat ik twee keer de beste ben geweest, maar wat hij doet, chapeau!", steekt de kopman van Jumbo-Visma de loftrompet.

Gisteren werd wel bekend dat Vingegaard ene gooi zal doen naar het winnen van twee grote rondes in een jaar: hij zal aan de zijde van Primoz Roglic in de Vuelta starten voor Jumbo-Visma. Het programma van Tadej Pogacar is nog niet bekend. Of hij het WK rijdt, zal bijvoorbeeld afhangen van hoe hij herstelt van de Tour. Vingegaard rijdt het WK sowieso niet.

Tour de France
  • Poligny - France - cycling - Tadej Pogacar (SLO - UAE Team Emirates) - Jonas Vingegaard (DEN - Jumbo - Visma) pictured during 110th Tour de France (2.UWT) - stage 19 from Moirans-en-Montagne to Poligny (172.8km)) - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023