🎥 Oeps, te hard..! Alaphilippe en rest van peloton geflitst in laatste Touretappe

Het Tourpeloton kan op een flinke verkeersboete rekenen. Bij het binnenrijden van Parijs ging het zo hard dat het flitsapparaat z'n werk deed..

Tour de France 2023 - stage 19

Dat wielrenners in een afdaling keihard gaan is bekend, maar op Alpencols zul je weinig flitsapparaten tegenkomen. Maar als het Tourpeloton in de grote stad actief is, dan is het natuurlijk een ander verhaal, zo ondervonden ze gisteren in de slotetappe van de Ronde van Frankrijk.

Bij het binnenrijden van Parijs leidde Julian Alaphilippe nietsvermoedend het peloton de stad binnen als Fransman. Maar dat ging zo hard dat de maximum snelheid die daar geldt werd overschreden.

En dan kent het flitsapparaat geen genade, ook niet als je sportief bezig bent in plaats van uitlaatgassen uit te stoten. Julian Alaphilippe reed langs en het apparaat deed flits. Hieronder zie je de beelden; we zijn benieuwd wie uiteindelijk de bon op de deurmat vindt..

Over een tijdje kunnen de flitsers in Glasgow en omstreken hun werk doen, want dan staat daar het Super WK Wielrennen op het programma. Op dat WK komen (bijna) alle wielerdisciplines aan bod - eigenlijk alleen veldrijden en gravel niet. De wegwedstrijd voor de mannen wordt op zondag 6 augustus verreden.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023