Demi Vollering: 'Ik had geen idee of ik won, het was een pijnlijke strijd'

Demi Vollering leek even soort van juichend over de streep te komen in de Tour de France Femmes. Ze legt uit wat er aan de hand was.

Tour de France Femmes stage 2

Na een paar dagen van wat minder attractieve koers in de Tour de France Femmes kregen de kijkers nu wel spektakel voorgeschoteld. Het was zelfs zo chaotisch dat Demi Vollering zich even geen raad wist op de streep.

Yara Kastelijn was op dat moment al ruim een minuut de finish gepasseerd, maar de grote favoriete voor de eindzege had dat niet helemaal meegekregen, vertelde ze na afloop aan de camera van de NOS.

"Ik had geen idee, dus ik vierde maar een beetje zo van 'ik weet het niet'. Ik dacht wel dat er nog iemand voor me zat, maar ik wist het niet zeker. Op dat moment krijg je ook niet zoveel meer door vanuit de communicatie in de auto. Omdat ik niemand voor me zag dacht ik effe dat ik gewonnen had."

Over de eerste voorzichtige strijd met Annemiek van Vleuten was ze positief. Ze reed de winnares van vorig jaar op de hellende aankomststrook op twee seconden en pakte nog zes seconden bonificatie. Maar vanzelf ging het zeker niet in de zware rit.

"Het was een pijnlijke strijd. Het was vandaag een heel lange etappe. Echt heel lang. Heel zwaar ook, slopend. Dan merk je gewoon dat niemand echt dat explosieve nog heeft en het verschil kan maken. Uiteindelijk kon ik er nog wel voorbij op het finalestukje; daar was ik wel blij mee."

Tour de France
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023