Benoit Cosnefoy doet ook duit in zakje over WK-parkoers: 'Degene die dit heeft bedacht, was dronken'

Net als veel andere renners is ook de Fransman Benoit Cosnefroy niet kapot van het WK-parkoers in Glasgow. Hij draait er niet omheen...

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

Het begon met Wout van Aert. Die zei tegen vriend Jan Bakelants dat hij het lokale rondje op het WK in Glasgow  een belachelijk parkoers vond. Na de verkenning op vrijdag deden ook de andere Belgen en Dylan van Baarle hun zegje - de Voorburger vindt het een veredeld criterium.

Dat zijn allemaal vrij uitgesproken meningen, maar ze vallen in het niet bij wat de Fransman Benoit Cosnefroy over het parkoers te zeggen had. De 27-jarige Fransman die vorig jaar de GP Quebec op z'n naam schreef wond er tegen sportkrant L'Equipe geen doekjes om.

"Degene die dit parkoers heeft uitgetekend is een freak, toch? Die moet wel dronken zijn geweest. Ik denk dat niemand tegen hem of haar heeft gezegd: 'nu ben je echt te ver gegaan in je delirium", liet Cosnefroy optekenen nadat hij het parkoers had verkend.

Cosnefroy is vandaag een schaduwkopman bij de Franse ploeg onder leiding van bondscoach Thomas Voeckler. Julian Alaphilippe, tweevoudig wereldkampioen, en Christophe Laporte zijn de absolute kopmannen. Ook Valentin Madouas heeft een beschermde status in de ploeg.

Naast Alaphilippe, Laporte, Madouas en Cosnefroy staan ook Rémi Cavagna, Bryan Coquard, Olivier Le Gac en Florian Sénéchal aan het vertrek in Glasgow.

WK
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023