Jan Bakelants: 'Van Aert zei dat het WK-parkoers op niets trekt'

Wout van Aert is niet zo enthousiast over het WK-parkoers in Glasgow, dat wel heel erg veel bochten bevat.

Tour de France 2023 - stage 17

Nog drie nachtjes slapen en dan weten we wie Remco Evenepoel zal opvolgen als wereldkampioen op de weg. Het parkoers is pittig met veel korte klimmetjes, goed voor een totaal van 3167 hoogtemeters. Bovendien maken de vele bochtjes en de voorspelde regen er een heel technische omloop van.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert vinden met andere woorden een parkoers dat helemaal op hun maat is. Toch is die laatste niet zo enthousiast. Dat vertelde Jan Bakelants in Wielerclub Wattage. "Wout gelooft er rotsvast in, maar hij vindt het een belachelijk parcours. Hij zei: 'Het is goed dat het mij ligt, maar het trekt eigenlijk op niets'".

Regen

Dirk De Wolf deelt die mening. "Twee bochten in een lus van 14 kilometer, dat is verschrikkelijk. Stel je voor dat het ook nog eens regent. Dan kan je met een ploeg enorm veel forceren. Als je met vijf man van het kaliber zoals de Belgen dan enkele rondjes doortrekt, dan duiken veel renners de boxen in."

Ook Tom Boonen zegt dat regen het parkoers helemaal zou veranderen. "Stadskampioenschappen in de regen zijn altijd superzwaar. Je komt dan zelden of nooit met een groep van meer dan 20 renners aan."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos Ā© 2023