Dylan van Baarle voelt zich goed in aanloop naar de Spelen: 'Verwacht er veel van, hoop met Mathieu onze kaarten te kunnen spelen in finale'

Dylan van Baarle was er niet bij in de Tour de France, maar reed zich in vorm op hoogtestage in Tignes. 

Baarle

Nadat hij de voorbereiding op de Tour de France meemaakte, kwam Van Baarle hard ten val in de Dauphiné. Hij brak zijn sleutelbeen, waarna er een streep door de Franse ronde ging. Hij herstelde echter goed en werkte zich in Tignes in het zweet om in orde te zijn op de Olympische Spelen en later de Vuelta a España.

In de podcast In Koers kijkt hij vooruit naar de Spelen, waar hij een ploeg vormt samen met Mathieu van der Poel en Daan Hoole. "Het wordt groter en groter. Dat het peloton zo klein is, maakt het nog specialer dat je eraan mag deelnemen. Ik kijk ernaar uit om een Spelen mee te maken die niet door Covid worden gedomineerd."

Van Baarle was er ook al bij in Tokio, waar hij op een zwaar parkoers een goede wegrit reed. Hoe staat hij er nu voor? "Ik voel me goed op training. Ik heb lang op hoogte gezeten en ik heb me goed verzorgd. Ik verwacht er veel van."

Finale

In koers geldt Van Baarle als extra troef naast Van der Poel, die als grote favoriet start. "In de sprint moet ik het in elk geval niet doen. We moeten het er nog met de ploeg over hebben", aldus Van Baarle over de te hanteren tactiek.

"Ik hoop natuurlijk op een goede dag en ik hoop een rol te kunnen spelen in de finale. Dat ik daar met Mathieu kan zitten en dat we dan onze kaarten kunnen spelen."

Hoe dan ook heeft Nederland niet het sterkste blok. Al is het maar omdat ze met drie renners starten en andere landen vier renners mogen afvaardigen. "De Belgen hebben een sterk blok. De Denen ook, al is het afwachten hoe Mads Pedersen is hersteld."

"Dan heb je nog Laporte en Alaphlippe bij de Fransen. Dan mis ik nog wel een x-aantal mannen, maar je zal vooral moeten kijken naar de klassieke jongens."