Van Baarle na zoveelste teleurstelling dit jaar: 'Het ziet er gek uit, maar die gehuurde rollator heeft me al veel opgebracht'

Dylan van Baarle moest na een valpartij al vroeg opgeven in de Vuelta a España. 

Baarle

Hij liep bij zijn valpartij een aantal breukjes in zijn heup op. Voor Van Baarle een typisch eind van zijn ongelukkige seizoen. In het voorjaar kwakkelde hij met ziekte, terwijl hij de Tour de France miste na een valpartij in de Dauphiné. De Vuelta moest zijn revanche worden, maar dat was 'm ook niet gegeven.

In de podcast In Koers kijkt hij terug: "Het gaat beter dan vorige week", begint hij zijn verhaal. "Toen had ik best veel pijn en had ik geen zin om dingen te doen. Alles was een opgave. Ik heb voor alles hulp nodig. Is het niet van mensen om me heen, dan is het wel van een paar krukken. Ik heb ook een rollator. Dat ziet er gek uit, maar het heeft me al veel plezier gebracht."

Wat gebeurde er nou precies bij zijn valpartij in de tweede etappe? "We gingen langzaam, waardoor het juist snel gebeurde. Ineens was mijn voorwiel weg en lag ik op de grond. Ik keek naast me en ik zag een bidon op de grond."

"Ik viel op mijn heup en ik wist eigenlijk meteen dat het niet goed was. Ik kon ook niet zelf overeind komen. Op de fiets merkte ik dat rechts het niet deed. Ik voelde het na iedere bocht en ieder stukje bergop dat ik doelloos in de rondte fietste."

Winter

Dus stapte Van Baarle af. "Het was een hele treurige avond. Toen ik van de fiets stapte, was ik vrij emotioneel. Daarna besef je het niet helemaal, het duurde een paar dagen om te laten indalen. Die avond zelf waren we pas laat terug. Dan komt iedereen nog even langs en probeer je te slapen."

De volgende dag vloog Van Baarle naar Nederland. "Dat is helemaal geen cadeau. Ik had special assistants, dat was wel fijn, maar het waren niet de leukste dagen. Ik ben naar Nederland gevlogen, zodat mijn moeder me een beetje kan helpen met eten kopen en dat soort dingen. De eerste dagen wilde ik zo weinig mogelijk mensen zien of spreken."

Van Baarle vertelt dat zijn seizoen er normaal gesproken op zit. "Nu een streep door het jaar en kijken naar volgend seizoen. Zodat je met frisse moed de winter ingaat. Als je nu probeert te haasten en die wedstrijden gaan ook niet zoals je wil, ga je met een nog zuurder gevoel de winter in. Nu fit worden en dan fietsen weer leuk gaan vinden."

Nieuws
  • Cor Vos