Dramajaar Dylan van Baarle blijft aanhouden na valpartij en opgave in Vuelta a España

Het is absoluut niet het jaar van Dylan van Baarle. 

Baarle

In de tweede etappe van de Vuelta a España schoof Van Baarle onderuit bij de ravitaillering. Hij stapte nog wel op de fiets, maar moest op een oplopend stuk lossen door fysieke malheur. De renner van Team Visma | Lease a Bike gaf niet veel later op.

Zo blijft het kwakkeljaar van de hardrijder aanhouden. In het voorjaar ging hij onderuit in de E3 Saxo Classic, waarna hij vervolgens ziek werd in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Hij startte daar wel, maar kon geen grote rol van betekenis spelen.

Parijs-Roubaix, waar hij vorig jaar in zijn eerste jaar bij Team Visma | Lease a Bike hard ten val kwam, moest hij vervolgens toch overslaan, omdat hij weer te snel was begonnen met harde trainingen. Hij reed zichzelf over de kop, maar richtte zich vervolgens weer op de Tour de France.

Val

De Tour de France zou hij echter ook niet rijden, omdat hij in de Dauphiné hard ten val kwam in een spekgladde afdaling. Hij brak zijn sleutelbeen en dus kwam de Tour de France te vroeg. Van Baarle ging wéér op hoogte om zich voor te bereiden op het najaar met eerst de Olympische Spelen.

In de podcast In Koers vertelde Van Baarle dat hij zich wel prima voelde in Parijs, maar dat hij niet optimaal wist te herstellen van een zware inspanning. Hij miste nog een beetje hardheid. Dat zou vanzelf terugkeren in de Vuelta a España, maar ook dat is hem dus niet gegeven dit seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos