🎥 Pogacar, Van der Poel en UCI-voorzitter hebben hilarisch onderonsje

Tadej Pogacar deed na afloop van het WK zijn beklag bij David Lappartient over het de (veel te) bochtige omloop.

Tadej Pogacar is erg diep moeten gaan om zijn allereerste medaille op een WK te veroveren. In de perszone werd de Sloveen zelfs even onwel, waarna hij door zijn entourage weggeleid werd. "Dit was een van de hardste koersen die ik ooit heb gereden", zei hij nog, vlak voor hij ziekjes begon te worden.

"Het was echt waanzinnig. Tot 70 kilometer van het einde heb ik wel genoten, daarna was het afzien tot de finish. Het parkoers was iets te technisch en de klimmetjes waren ook te kort."

Niet alleen tegenover de pers, maar ook tegenover niemand minder dan David Lappartient, sinds 2017 voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI, deed de Sloveen zijn beklag. Dat deed hij terwijl hij op een dranghekken aan het uitrusten was, wachtend op de podiumceremonie waar hij zijn bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Ook Mathieu van der Poel was erbij.

"Het waren twee rondjes te veel”, riep Pogacar. Van der Poel antwoordde dat het zijn idee was. "Ik had hem gevraagd om er nog twee rondjes bij te doen." Pogacar antwoordde dan weer: "Als je er nog eentje had bij gedaan, dan was ik in een ambulance geëindigd." De beelden:

De twee wielerfenomenen blijven nog even in Glasgow. Pogacar zal vrijdag in de tijdrit proberen beter te doen dan een bronzen medaille. Mathieu van der Poel zal een dag later proberen geschiedenis te schrijven op het WK mountainbike. Verovert hij de wereldtitel, dan is hij immer simultaan wereldkampioen op de weg, in het veld én op de mountainbike. De enige die daar tot dusver in slaagde is de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Pelotonpraat
  • Foto: Twitter/SBS Sport