Mathieu van der Poel-gebakjes in Hoogerheide: 'We dachten dat een dertigtal volstond, maar het was gekkenhuis'

Mathieu van der Poel bracht Nederland in vervoering met zijn fenomenale WK-titel op de weg. In Hoogerheide ging de lokale bakker meteen aan de slag.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

In Hoogerheide ligt de Nederlandse roots van de familie Van der Poel. Het Nieuwsblad ging langs om te kijken hoe de WK-titel leefde in het Noord-Brabantse dorp. De krant stuitte er op een banketbakker die Van der Poel op een speciale manier in het zonnetje zette. "Geen betere manier om te fêteren dan met gebak", aldus Pascal Verdult. "Mijn vrouw en ik wilden een MVDP-gebakje creëren met slagroom, hagelslag, rood-wit-blauwe spikkeltjes en uiteraard een foto van de wereldkampioen."

Eenmaal thuis van een verjaardag gingen ze meteen aan de slag. "Een dertigtal stuks zou wel volstaan, dachten we. Liep dat even anders..." Zijn vrouw Joyce valt hem bij: "Het nieuws verspreidde zich als een vuurtje en niet veel later stond hier een ellenlange rij aan te schuiven. Het was een gekkenhuis. Tilburg, Zeeland, België, van heinde en verre kregen we mensen over de vloer."

Voorlopig blijft de actie doorgaan. "Hoe lang? Zolang de vraag blijft bestaan", aldus Pascal. "Zaterdag kan Mathieu wereldkampioen mountainbike worden. Wie weet fabriceren we dan wel een nieuwe cake met een nieuwe foto. Hoe dan ook houden we een taartje apart voor Van der Poel. Wanner hij in de buurt is, mag hij altijd binnenspringen. We achten de kans klein, maar niet onmogelijk. De koffie en gepersonaliseerde taart staan klaar."

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023