Jumbo-Visma bevestigt komst alleskunner Matteo Jorgenson

Matteo Jorgenson rijdt volgend seizoen in dienst van Jumbo-Visma. De Amerikaan maakt de overstap van Movistar Team.

Tour de France 2023 - stage 12

Jorgenson is een renner die op meerdere terreinen uit de voeten kan. Zo was hij op de Puy-de-Dôme dicht bij een ritzege in de Tour de France, is hij in staat goede klassementen te rijden in koersen van één week en was hij dit jaar ook van voren te zien in de E3 Saxo Classic (4de) en Ronde van Vlaanderen (9de). Jorgenson tekent een contract voor drie seizoenen bij Jumbo-Visma.

In Nederlandse dienst hoopt Jorgenson - die de voorbije jaren vooral veel in zichzelf heeft geïnvesteerd - een volgende stap te zetten. "Op basis van de gesprekken die we gehad hebben, denk ik dat ik heel goed binnen dit team pas. Ik heb goed nagedacht over deze beslissing en kijk er erg naar uit om onderdeel van Jumbo-Visma te zijn. Veel renners die zich bij deze ploeg aansloten, zijn daarna beter gaan presteren. Dat zegt veel over een team."

Sportief directeur Merijn Zeeman vertelt dat ze met Jorgenson op meerdere kanten opkunnen. "We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft. De afgelopen seizoenen heeft hij zich heel goed ontwikkeld en op verschillende terreinen aangetoond dat hij tot de beste renners in het WorldTour-peloton behoort. We kijken ernaar uit om met hem te gaan samenwerken. Samen willen we nóg beter worden."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023