Mads Pedersen wint BEMER Cyclassics na aanval in knotsgekke slotkilometer

Daags na zijn rit- en eindzege in de Ronde van Denemarken, schiet Mads Pedersen in Duitsland opnieuw raak.

Tour of Denmark 2023 - stage 3

Tijdens de Bemer Cyclassics wordt in 205 kilometer van en naar de Duitse stad Hamburg gereden. In de laatste 60 kilometer moeten de renners drie keer de Waseberg (0.7 km, 9.4%) over. De klassieker draait traditioneel uit op een massasprint. Vorig jaar verraste de Oostenrijker Marco Haller door Wout van Aert te kloppen.

Aan een verschroeiend tempo trok het peloton richting de aankomst in Hamburg. Op 12 kilometer van de finish probeerden Nils Politt (BORA - hansgrohe) en Brandon McNulty (UAE Team Emirates) de sprintersploegen te verrassen. Ze sloegen een klein gaatje. Yves Lampaert maakte even later de aansluiting.

Aanval Pedersen

De Belg, Duitser en Amerikaan reden de longen uit hun lijf. De mannen van BORA - hansgrohe plaatsten zich, in dienst van Politt, op kop van het peloton om vervolgens de benen stil te houden, maar dat was buiten Mads Pedersen gerekend.

De Deen haalde op één kilometer van de finish uit met een verschroeiende demarrage. Hij ging nog net op tijd op en over de drie aanvallers en schrijft zo daags na zijn eindzege in de Ronde van Denemarken, de BEMER Cyclassics op zijn naam. Danny van Poppel werd tweede, voor Elia Viviani. Uitslag en beelden:

Pedersen heeft duidelijk zijn beste vorm te pakken en is dan ook nog niet van plan om een punt achter zijn seizoen te zetten. Woensdag staat hij aan de start van de Deutschland Tour. Op 3 september rijdt hij de Bretagne Classic.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023