Jonkies in Tour de l'Avenir worden qua hotels alvast klaargestoomd voor de grote Tour de France

De Tour de l'Avenir - ook wel de Tour de France voor beloften - is momenteel in volle gang. De hotelkamers zijn net zo goed erbarmelijk.

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 Under

Toen Mike Teunissen na de veertiende etappe van de Tour de France - waarin hij viel - zijn hoteldeur openmaakte, schrok hij. De kamer was namelijk niet al te best. "De grootste klap kwam in de avond toen ik in een trieste hotelkamer van 2 bij 2 en 40 graden kwam zonder airco. Het is ongelooflijk in wat voor hotels we bij een van de grootste sportevenement zitten", vertelde hij tegen de NOS. "Voetballers in de Champions League en tennissers op Wimbledon draaien meteen om als ze zo'n hotelkamer zien."

Momenteel is de Tour de l'Avenir - de Tour de France voor beloften - aan de gang. En daar is het niet veel beter. Alsof de jonge renners worden klaargestoomd voor het grote werk. De Nederlandse renner Tibor del Grosso - die in de eerste etappe als vijftiende eindigde - deelde op X een foto van zijn bed. 'L'Avenir verwent ons wel', schreef hij erbij. Op de foto zien we een klein bed met een kussen dat je in een vliegtuig krijgt en een deken van hetzelfde materiaal als een onderbroek die je voor een operatie aandoet.

De overwinning in de eerste etappe ging overigens naar de Deen Anders Foldager, die volgend seizoen uitkomt voor het Team Jayco-AlUla van Simon Yates en Dylan Groenewegen. De Tour de l'Avenir duurt tot en met zondag en gaat onder meer over de Col de la Loze en Col d'Iseran.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023