🎥 Achter de schermen bij Remco in Andorra: 'Ik was bang dat de geiten me zouden aanvallen!'

Remco Evenepoel is naast een supertalent op de fiets ook een uitstekende videomaker. Hij neemt je mee achter de schermen op hoogtestage.

Remco Evenepoel is onlangs een YouTube-kanaal gestart en kent meteen veel succes. Na amper twee weken kan hij al rekenen op 44.400 abonnees. Zijn eerste video is op het moment van schrijven al 338.000 keer bekeken. Ondertussen heeft hij zijn tweede video online gegooid.

De wereldkampioen stoomde zich in Andorra op hoogte klaar voor de Vuelta a España en heeft daar heel wat gekke avonturen beleefd. Hij neemt zijn fans tijdens een video van 26 minuten mee voor een blik achter de schermen.

Slapen op 2400 meter

Overnachten deed hij in het Pic Maià hotel, op 2400 meter hoogte. Verzorger en mecanicien Rob Merchie vergezelde hem tijdens die 10 dagen. De skiruimte van het hotel mochten ze tijdelijk ombouwen tot fietsruimte om het materiaal en de gelletjes te bewaren.

Sivakov

Heel wat profrenners hebben een stekje in Andorra, vanwege de ideale omstandigheden om te trainen en de fiscale voordelen. Zo loopt Evenepoel tijdens één van zijn trainingen Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) tegen het lijf. "Ik wilde hem in mijn klimtrein, maar hij heeft elders getekend. Eigenlijk zou ik niet met hem mogen praten (lacht). Het is een leuke jongen, een groot talent en één van de beste klimmers ter wereld."

Geiten

Evenepoel trainde al vaker met de Fransman en vertelde een leuke anekdote over één van hun ritjes. "Toen we samen de rit naar de Tourmalet verkenden liep er plots een kudde geiten op de weg. Ik was zo bang dat ze me gingen aanvallen, dat ik vijf minuten gewacht heb. Op dat vlak ben ik echt een pussy."

De volledige video kan u hieronder bekijken.

Pelotonpraat
  • Foto: YouTube/Remco Evenepoel