📸 Annemiek van Vleuten doet lachend haar allerallerlaatste 'kotstraining' op gouden tijdritfiets

Nou ja, niet lachend tijdens de 🤮-inspanningen zelf, maar we zien haar wel lachend met coach en prachtige fiets na de training. Deze trainingen gaat ze waarschijnlijk niet missen!

Voor Annemiek van Vleuten is het de tijd van 'laatste dingen'. Begin augustus finishte ze haar laatste grote ronde enigszins gedesillusioneerd in de Tour de France Femmes, maar haar laatste WK was ondanks veel pech een hoogtepunt. Lachend en enthousiast zwaaiend kwam ze over de streep. Een beetje vreemd, maar heel mooi afscheid van het allerhoogste wielerpodium.

Het WK was niet haar definitieve afscheid van het wielrennen. Ze won daarna alweer de Ronde van Scandinavië en rijdt vanaf aankomende dinsdag in de Simac Ladies Tour echt haar allerlaatste koers. Vlakbij huis nog wel, want met een proloog in Ede en een laatste etappe die finisht in Arnhem is het in de Nederlands-Belgische etappekoers vaak dichtbij haar woonplaats Wageningen te doen.

Onheilspellende gezichtjes

En dus wil ze in stijl afscheid nemen: aan de top. Daarvoor trok ze zich gisteren nog één keer uit elkaar in wat ze een 'all out session' noemt. De emoji bij de tweet erover verraden dat dat niet echt een pretje is. We tellen maar liefst drie kotssmileys en ook nog wat andere onheilspellende gezichtjes.

Maar ook een mannetje-met-roltoeter-en-feestmuts, want Van Vleuten genoot ook van die laatste zware training van haar imposante carrière. Omdat ze hem kon doen op haar gouden tijdritfiets, die ze van fietssponsor Canyon kreeg na haar gouden medaille in Tokio, maar vooral omdat haar steun en toeverlaat in haar loopbaan erbij was: trainer Louis Delahaye.

De trainer die vroeger onder andere bij Rabobank in dienst was, was de afgelopen jaren de persoonlijke trainer van Van Vleuten. Samen stippelden ze de weg uit naar het succes dat ze had, met vele hoogtestages in haar geliefde Livigno.

'A nice way to finish it off', zoals ze het zelf zegt. We zien haar dan ook lachend op de foto met Delahaye na gedane arbeid - ook daarvan foto's in onderstaande tweet, en je ziet wel aan haar gezicht dat ze nog één keer alles gaf.

Parkoers Simac Ladies Tour

Nog één keer alles geven, dat gaat ze ongetwijfeld volgende week in koers ook doen. De Simac Ladies Tours start dus met een heel korte proloog van 2,4 kilometer. Opvallend is dat er twee dagen later alweer een korte tijdrit (7,1 kilometer) op het programma staat in Leuven.

De etappekoers zal beslist worden in de twee heuvelritten op zaterdag 9 en zondag 10 september. Zaterdag is er een rit van Valkenburg naar Valkenburg met uiteraard de nodige Limburgse kuitenbijters en een dag later wachten de bergjes op de Veluwezoom met lokale rondjes waarin de Posbank en de Zijpendaalseweg zijn opgenomen als scherprechters. De rit start en finisht in Arnhem.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Annemiek van Vleuten