📸 Hoe gaan we die ooit nog uit elkaar houden?! look-a-likes Oomen en Geoghegan Hart komend seizoen in zelfde ploeg

Ze zijn niet alleen beste maten, ze lijken ook nog eens als twee druppels water op elkaar: Sam Oomen en Tao Geoghegan Hart.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 13

Gisteren werd officieel bekend dat Sam Oomen de ene supermarkt voor de andere inruilt: van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek. Doordat Lidl zich als hoofdsponsor aandiende bij de van oorsprong Amerikaanse ploeg kwam er veel budget vrij. Ze trokken nog veel meer renners aan.

Zo maakt bijvoorbeeld Jonathan Milan de gang naar Lidl-Trek, maar ook klassementsman Tao Geoghegan Hart is in 2024 te bewonderen in het kleurrijke shirt. Hij komt over van INEOS Grenadiers.

Het zal lastig worden om Geoghegan Hart en Oomen uit elkaar te halen, want de twee gingers en generatiegenoten lijken enorm op elkaar, zo liet Twitteraar Martijn Sargentini ons zien.

De twee zijn overigens ook nog eens beste maatjes in het peloton. Geoghegan Hart liet in een tweet al weten dat hij maar wat blij is dat hij komend seizoen met Oomen in dezelfde ploeg rijdt.

Geoghegan Hart kan zo goed Nederlands omdat hij een vriendin met Nederlandse roots heeft - en niet zomaar iemand: de bij Arsenal spelende Lotte Wubben-Moy. Hart woont zelf in Andorra als hij niet bij zijn vriendin is en traint daar ook vaak met Robert Gesink.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023