Sam Oomen verlaat Jumbo-Visma en tekent tot en met 2026 bij Lidl-Trek

Sam Oomen komt de komende drie seizoenen uit voor Lidl-Trek. De voorbije drie jaar reed hij voor Jumbo-Visma.

Tour de Pologne 2023 stage-3

Toen de Brabander prof werd in 2016 stond hij ook al op de radar van Trek, maar op dat moment koos hij voor een avontuur bij Giant-Alpecin, het huidige Team dsm-firmenich. Toch heeft het gesprek dat hij toen had met manager Luca Guercilena meegespeeld om nu te kiezen voor Lidl-Trek. "Het voelt als het juiste team en de juiste plek op het juiste moment."

In Amerikaanse dienst hoopt Oomen weer stabiel te worden in zijn prestaties. Na zijn blessure - een vernauwde liesslagader - heeft hij moeite om een consistent niveau te halen. "En dat is wel nodig om een volgende stap te zetten", aldus Oomen. "Mijn kwaliteiten liggen in de heuvelachtige koersen en ik heb een enorme passie voor de lange heuvelklassiekers. Lidl-Trek heeft een aantal 'big players' die kunnen strijden om de grootste prijzen en als ik daaraan kan bijdragen zou ik heel blij zijn."

Oomen wilde nog één iemand eruit pikken: Bauke Mollema. "Bauke is altijd een inspiratie voor me geweest. Het is een privilege om samen met hem te koersen tijdens de laatste jaren van zijn loopbaan. Daarnaast heb ik altijd een goede connectie gehad met Tao Geoghegan Hart (die ook nieuw zal zijn bij Lidl-Trek, red.), die ik al ken vanaf de junioren. Ik kijk er enorm naar uit om teamgenoten te zijn."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023