🎥 19-jarige Renner legt ketting er tijdens het fietsen weer op met z'n hand in Ronde van Turkije

Team dsm-firmenich Post NL stal de show op sportief vlak, maar een renner met een wel heel toepasselijke naam was de beste mecanicien in de Ronde van Turkije. Don't try this at home!   

wielrenner legt ketting erop tijdens fietsen

Op sportief gebied heerste Team dsm-firmenich PostNL in de Ronde van Turkije. De Nederlandse ploeg won vijf van de zeven etappes die doorgang vonden - de slotrit van gisteren werd geneutraliseerd vanwege hevige regenval in Istanbul. Bovendien schreven ze ook het eindklassement op hun naam.

Klussen op de fiets

De verrassende Deen Tobias Lund Andresen schreef drie ritten op z'n naam, Fabio Jakobsen boekte z'n eerste seizoenszege en de eveneens verrassende Frank van den Broek won de Koninginnenrit en het eindklassement in Turkije.

Mooie prestaties van de Nederlandse ploeg, maar die van een onbekende 19-jarige renner mocht er ook zijn. Als je iemand met de naam Aljaz Turk in de ploeg hebt, stel je die natuurlijk op in de Ronde van Turkije.

Dat betaalde zich voor zijn ploeg Adria Mobil niet meteen uit in superresultaten, maar de jonge Sloveen deed wel op een andere manier van zich spreken: hij legde zijn ketting er even met de hand op tijdens het fietsen... Hieronder zie je de beelden - doe dit thuis niet na!

Adria Mobil

De ploegnaam Adria Mobil kan je bekend voorkomen, want deze contintentale formatie uit Slovenië was niet alleen de eerste profploeg van Turk, maar ook van... Primoz Roglic.

Toen hij klaar was met skischansspringen werd hij in 2013 opgepikt door de ploeg. Hij reed er drie jaar voor, totdat hij werd opgemerkt door de mensen van - toen nog - LottoNL-Jumbo. De rest van het succesverhaal is bekend.

Pelotonpraat
  • Screenshot Eurosport