Team DSM eindelijk van de nul af: Sam Welsford sprint naar zege in Ronde van Turkije

Sam Welsford sprint naar de zege in de Ronde van Turkije en zorgt daarmee dat Team DSM van de nul is dit seizoen.

Welsford

Vier renners vormden de vlucht van de dag, waaronder Alpecin-Fenix-renner Maurice Ballerstedt. De Duitser hield het lang vol, maar werd op een kleine twee kilometer van de meet toch ingerekend. Zodoende werd duidelijk dat het weer in een sprint zou eindigen. Eerder deze week hadden snelle mannen Kaden Groves, Caleb Ewan en Jasper Philipsen al een rit gewonnen in Turkije.

Die laatste speelde een hoofdrol in de slotfase, want hij raakte in het gedrang met onder andere Cees Bol. Beiden konden hun weg vervolgen, maar het gedrang zorgde er wel voor dat een aantal andere renners gruwelijk hard onderuit ging. Onder andere Alpecin-Fenix-renner Jakub Mareczko kwam zwaar ten val. Bij het zien van de beelden vreesde je even voor het ergste, maar wonder boven wonder leek iedereen er op het eerste gezicht relatief goed vanaf te komen.

De sprint in Ayvalik lag wederom een beetje naar beneden, maar geen sprinter die daar in volle spurt het gevaar van inzag. Uiteindelijk ging Caleb Ewan als eerste aan, maar hij werd al snel overvleugeld door Jasper Philipsen. De Belg leek in winnende positie te liggen, maar Team DSM-renner Sam Welsford kwam er nog overtuigend overheen.

Voor Team DSM betekent het de eerste zege van het jaar. Welsford reed onlangs ook al een uitstekende Scheldeprijs, waarin hij als derde eindigde. Voor zijn ploegmaat Casper van Uden. De Ronde van Turkije duurt nog tot en met zondag. De Argentijn Eduardo Sepulveda rijdt momenteel in de leiderstrui.

Nieuws
  • Cor Vos