Team DSM stelt Kragh Andersen niet op in de Ronde: 'Terwijl hij dat zelf wel graag wil'

Søren Kragh Andersen is een van de smaakmakers van het voorjaar, maar de Deen is er om onbegrijpelijke redenen niet bij zondag.

Andersen
  • Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen

De renner van Team DSM werd zevende in Milaan-Sanremo en vijfde in Gent-Wevelgem dit jaar, maar zondag zal hij niet aan de start staan. Kragh Andersen wordt door de ploeg naar de Amstel Gold Race en later in het voorjaar naar Luik-Bastenaken-Luik gestuurd.

"Dat heeft de ploeg besloten", zei Kragh Andersen onlangs tegen het Deense Feltet. "Ik denk dat ze iets nieuws willen proberen. Maar ook ik geloof dat ik het goed kan doen in de Ardennen, vooral als ik in de tussentijd nog tijd krijg om me voor te bereiden. We proberen iets nieuws."

Zelf vertelde hij te kunnen leven met zijn programma. "Dit is tot nu toe het plan. En daar ben ik zelf ook blij mee. Ik vind het ook spannend en het programma past prima bij mij. Soms moet je eens je plan wijzigen, nieuwe strategieën proberen te ontdekken. Ik kan begrijpen dat het verrassend klinkt, maar als ik in de Ardennen supersterk rijd, snappen mensen dat vast ook goed."

Thijs Zonneveld

In de AD-podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld dat de vork iets anders in de steel zit dan Kragh Andersen doet voorkomen. "Hij rijdt niet, maar wil dus wel graag rijden. Maar het is het plan van de ploeg en daar houden ze zich aan vast. Terwijl ze de punten voor de WorldTour-ranking nodig hebben."

Mede-analyticus en ex-ploegleider van Team DSM Michiel Elijzen: "En ze hebben momenteel naast Søren geen renners die punten verzamelen. In Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem pakt hij punten en hij is gewoon in goede vorm. De Amstel past hem nog wel, maar na het Baskenland wordt voor Luik nog een nieuw blik renners opengetrokken. Een hele gekke beslissing dat hij niet rijdt in de Ronde."

Ook Zonneveld ziet niet in hoe Kragh Andersen in Luik-Bastenaken-Luik met de beste renners mee kan doen. "Al gaat Pogacar op de Roche-aux-Faucons aan dan zie ik hem niet meegaan, haha. Terwijl ik hem voor zondag bij de schaduwfavorieten had gezet."