Thijs Zonneveld over Tiesj Benoot: 'Bij Team DSM werd hij echt als rotte appel gezien, als degene die de sfeer verziekte tijdens de Tour'

Tiesj Benoot wilde per se weg bij Team DSM en Thijs Zonneveld vertelt dat de ploeg ook per se af wilde van de Belg.

Benoot
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot

In de podcast In het Wiel praatten Zonneveld en Michiel Elijzen over de sterkte van Team Jumbo-Visma en uiteraard werd het binnenhalen van Benoot ook genoemd. "Een fantastische aankoop natuurlijk", aldus Zonneveld. Elijzen werkte nog samen met de Belg en noemt het naast een fantastische renner ook een fantastisch persoon.

"Een super relaxte gozer, en bovendien een hele professionele jongen. Gewoon op een hele leuke manier. Echt een voorbeeldige wielrenner."

Daar haakt Zonneveld vervolgens weer op in. "Maar bij Team DSM waren ze echt niet blij met hem afgelopen jaar. Daar zeggen ze dat hij degene was die het in de Tour de France verstierde qua sfeer. Dat hij zo niet blij was dat hij een rotte appel werd. En dat andere renners daar weer aanstoot aan namen. Dat kun je je toch niet voorstellen als je hem een keer gesproken hebt? Maar er zijn echt twee kanten aan het verhaal."

De transfer van Benoot had wat voeten in aarde, maar al met al zijn er volgens de AD-journalist/columnist enkel winnaars uitgekomen. "Bij Jumbo-Visma zijn ze heel blij dat ze hem hebben kunnen binnenhalen, maar bij Team DSM zijn ze ook echt blij dat hij weg is."

Elijzen - die Team DSM eveneens verliet - kan zich ook niet veel voorstellen bij Benoot als rotte appel en verwacht veel van hem in het nieuwe seizoen. "Ik denk dat het goed is dat hij geen kopman meer is. Hij kan alles heel goed, maar alles net niet goed genoeg. Op een hele goede dag en als alles meezit, wint hij een koers. Maar juist in de positie (met Wout van Aert als absolute kopman) waarin hij nu zit, vergroot hij de kans op eigen succes."