Frederik Frison werd in ballen gebeten door 'bevriende' hond, maar kan nu weer koersen: 'Nog nooit zo'n pijn gehad!'

Van je vrienden moet je het hebben... Frederik Frison werd in z'n teelbal gebeten en was twee maanden uit koers. Hij doet z'n verhaal. 

frederik frison ziet af in tijdrit

Frederik Frison was helemaal klaar voor het klassieke voorjaar. De Belg reed vorig jaar een uitstekend voorjaar in dient van Lotto-Dstny. Hij werd onder andere vierde in Gent-Wevelgem de Brugge-De Panne Classic. Bij z'n nieuwe ploeg Q.36.5 Pro Cycling zou hij de kopman zijn in het Vlaamse voorjaar. Een bizarre gebeurtenis gooide roet in het eten.

Zelfspot: 'Letterlijk kruis over voorjaar'

Hij ging niet hard tegen grond in de grond in Dwars Door Vlaanderen of een andere semi-klassieker, zoals Wout van Aert. Nee, Frison ondervond nog eens dat het spreekwoord 'beter een goede buur dan een verre vriend' niet voor niets is uitgevonden.

Alhoewel, we weten eigenlijk niet hoe ver de vrienden van Frison bij hem vandaan woonden; feit is wel de hond het niet zo op hem had, om het voorzichtig te zeggen... Hij haalde zijn dochtertje op bij de vrienden en de Weimaraner, een jachthond van 30 kilo, viel aan toen hij als laatste de deur uitliep.

De hond bleek Frison in de ballen te hebben gebeten. Inmiddels kan hij er ook wel een beetje om lachen. "Ik heb letterlijk een kruis over mijn voorjaar moeten maken, haha", zei hij eerder al tegen Sporza.

Ergste pijn in z'n leven

Maar de gevolgen waren best groot door het schijnbaar nog niet helemaal verloren gegane jachtinstinct van de hond, die volgens zijn baasjes nog nooit een vlieg had kwaad gedaan. Frison moest worden geopereerd aan z'n teelbal. Een pijnlijke exercitie bleek het te zijn.

"Zeker de eerste twee weken waren enorm pijnlijk. Ik denk niet dat ik mijn leven ooit al zo’n erge pijn heb gehad. Daarna is het geleidelijk aan beter geworden en ondertussen ben ik helemaal pijnvrij", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Gisteren koerste hij voor het eerst weer in de door Arnaud De Lie gewonnen Famenne Classic. Frison werd 47ste. Met de conditie zit het nog steeds goed en hij kan het nare voorval met de hond ook al relativeren.

"Ik denk maar: ik had mijn dochtertje van vier bij me. De hond had ook haar kunnen aanvallen. Dan was het allemaal veel erger geweest."