Tadej Pogacar moet (met tegenzin) etappes aan anderen laten in Giro: 'Kies zelf liever voor andere aanpak, maar moeten taart in peloton verdelen'

Tadej Pogacar lijkt in bedwang te worden gehouden door de ploegleiders bij UAE Team Emirates. De rozetruidrager deed enkele opvallende uitspraken. 

tadej pogacar praat met jan tratnik

Als je Tadej Pogacar laat doen wat hij het liefst wil, trekt hij waarschijnlijk in een grote ronde iedere dag in de aanval. De Sloveen houdt van koersen en kan dat instinct maar nauwelijks onderdrukken. In de Giro boekte hij al negen ritzeges, maar gisteren liet zijn ploeg UAE Team Emirates de vlucht van de dag rijden.

Iedereen gelukkig

Om te zeggen dat Pogi dat met lede ogen aanzag, gaat te ver maar op de persconferentie na afloop leek hij niet helemaal blij met deze manier van koersen.

"We wilden een beetje rijden op een manier dat iedereen gelukkig zou zijn. Het ging er niet om of ík zou winnen of niet. We reden gewoon rustiger aan en daarmee moest Bahrain Victorious meer opknappen. Op de slotklim waren we niet in controle", tekent In De Leiderstrui op.

Taart verdelen

Die orders kwamen duidelijk vanuit de ploegleiding en niet van Pogacar zelf. "Ikzelf kies misschien liever voor een aanpak waarbij we zelf bepalen hoe en wat we doen. Maar we zijn met veel renners in het peloton en hebben een taart om te delen."

Het is nu ook weer niet zo dat UAE vanaf nu alles zal laten rijden, duidt Pogacar. "Soms krijg je wel de kans, soms niet. Het is en blijft een beetje 50/50, maar bijvoorbeeld op Prati di Tivo was het voor ons makkelijker om voor de etappeoverwinning te gaan. Toch moeten we er niet mee bezig zijn om iedereen blij te houden. We moeten ook denken aan wat er komen gaat", aldus de rozetruidrager.

Gisteren zag Pogacar bijna zijn landgenoot Jan Tratnik winnen, maar uiteindelijk kwam er nog twee Fransen over de Sloveen van Visma | Lease a Bike heen. Valentin Paret-Peintre won de rit en Romain Bardet werd tweede.