Sepp Kuss wint Vuelta: 'Mijn leven verandert misschien, maar ikzelf niet'

Sepp Kuss is eindwinnaar van de Vuelta a España. De slotrit was nog loodzwaar, maar de Amerikaan kwam niet meer in de problemen.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

In de slotrit trokken Rui Costa, Nico Denz, Remco Evenepoel, Filippo Ganna, Kaden Groves en Lennard Kämna ten aanval. Daardoor moesten de sprintersploegen vol aan de bak en was het voor iedereen lijden in het peloton. "Dit was ongelooflijk", aldus Kuss. "Ik ben nu vooral blij dat het klaar is."

Kuss zag al snel dat Ganna en Evenepoel een plannetje aan het smeden waren. "Ik had al het gevoel dat het snel ging gaan, want ze zaten al vroeg in de rit klaar om aan te vallen. Ik heb daardoor heel veel afgezien, eigenlijk nog meer dan op de Angliru, haha. Het is mooi om het zo af te sluiten."

Feest

Kuss heeft eindelijk als kopman kunnen rijden deze Vuelta, maar zal hij veranderen? "Nee, het is niet anders. Totaal niet, want ik blijf mezelf. Het verandert mijn leven wel, maar ik kijk hierop terug met veel mooie herinneringen. Het moet nog even indalen, en dat zal nog wel wat tijd nodig hebben."

De klimmer zal vanavond waarschijnlijk ook nog een keer diep moeten gaan op het eindfeest. "Vanavond gaan we eerst een groot feest vieren. Mijn familie en vrienden zijn hier. Dat wordt heel speciaal, met ook de renners en de stad", is Kuss zich bewust van de speciale avond die hem en de ploeg wacht.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023