Remco Evenepoel schenkt 10.000 (!) euro aan slachtoffers van aardbeving in Marokko

Remco Evenepoel en zijn echtgenote Oumi Rayane zijn een donatiecampagne gestart voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Marokko werd op 8 september opgeschrikt door een zware aardbeving, die al minstens 2800 mensen het leven heeft gekost. Het aantal gewonden ligt dubbel zo hoog en een groot deel van het land ligt in puin. Om het land terug herop te bouwen is veel geld nodig.

Remco Evenepoel stak tijdens de Vuelta de vele slachtoffers al een hart onder de riem door een Marokkaanse vlag boven te halen. De Belgische kampioen heeft nu ook financieel zijn duit in het zakje gedaan en schenkt maar liefst 10.000 euro aan het rode kruis. Samen met zijn echtgenote Oumi Rayane, die Marokkaanse roots heeft, zijn ze een donatiecampagne gestart.

"Hallo iedereen, wij zijn Oumi en Remco", beginnen de twee hun videoboodschap op Instagram. "Zoals jullie weten ligt het land Marokko ons heel nauw aan het hart en daarom organiseren wij een donatiecampagne. Om te starten doneren wij een basisbedrag en zo hopen we samen met jullie een mooi bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko." (Lees verder onder de videoboodschap)"Het bedrag dat jullie doneren is niet belangrijk, alle beetjes helpen en hopelijk kunnen we zo samen een verschil maken voor deze mensen en hen helpen in deze moeilijke tijden."

Gesigneerd item

Om mensen aan te moedigen om te doneren, kan iedereen die doneert deelnemen aan een wedstrijd. "Via deze wedstrijd zullen jullie een gesigneerde koershelm, koersschoenen én een gesigneerd koerspak kunnen winnen."

"Alvast heel erg bedankt voor jullie steun en we hopen dat we samen met jullie op deze manier iets kunnen betekenen voor de lokale bevolking en de slachtoffers van de aardbeving", aldus Remco Evenepoel en Oumi Rayane.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023