Nathan Van Hooydonck moet stoppen met wielrennen: 'Maar realiseer me dat ik veel geluk heb gehad'

Nathan Van Hooydonck is ontslagen uit het ziekenhuis, maar er is wel slecht nieuws over zijn loopbaan. De Belg moet stoppen met wielrennen.

Tour de France 2023 - stage 15

Afgelopen week kreeg Van Hooydonck een hartaanval in de auto, waarna hij een ongeluk veroorzaakte. Al snel kwamen berichten dat hij stabiel was, maar wel dat hij logischerwijs onderzocht moest worden. Gisteren is een inwendige defribilator bij hem geplaatst, die hartritmestoornissen moet corrigeren. Dat schrijft de ploeg op zijn website.

De reden van de hartaanval is dat Van Hooydonck een afwijking aan zijn hartspier heeft. Dat betekent dat hij per direct moet stoppen met zijn profloopbaan. De Tour of Britain is daarmee de laatste koers van zijn carrière.

Verwerken

"Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad", laat Van Hooydonck weten. "Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen. Het gaat nu wel oké met me, maar dat het einde carrière is zal ik nog goed moeten verwerken. Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken."

"Nu ga ik me richten op mijn herstel en op het aanstaande vaderschap. Met Alicia en de zwangerschap gaat alles goed en we kijken hard uit naar de geboorte. Dat helpt me nu echt."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023