πŸŽ₯ David van der Poel wordt tweede in allerlaatste koers: 'Nu eerst rusten en alles laten bezinken'

De Nederlander Coen Vermelftfoort (Volkerwessels) heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen op zijn naam geschreven.

Le Tour de Langkawi 2022 - stage 1

Nederland boven in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen! Coen Vermelftfoort won de allerlaatste koers van het seizoen, die sinds 2018 geen UCI-koers meer is. De 35-jarige Nederlander was na 158,3 kilometer de snelste in een sprintje met een kopgroep van 14 renners.

David van der Poel (Alpecin-Deceuninck) strandde op plek twee. Jordan Habets (Metec) vervolledigt het podium. De 31-jarige Van der Poel, die vlakbij zijn thuis reed, bevestigde meteen na afloop dat het zijn allerlaatste koers op de weg was. In het veld kapte hij er vorige winter al mee. (Lees verder onder de video)

"Ik heb geprobeerd om er niet te hard bij stil te staan in de laatste koersen die ik nog zou rijden en gewoon geprobeerd om er zo hard mogelijk van te genieten", vertelde Van der Poel  na de finish aan Het Nieuwsblad. "Het besef zal wel komen als we een paar dagen of weken verder zijn."

Hoe zijn toekomst er zal uitzien, is voorlopig nog een vraagteken. "Ik heb er echt nog niet bewust over nagedacht omdat ik er nog niet echt mee bezig wilde zijn. Ik ga nu wat rusten en alles even laten bezinken."

David van der Poel is de oudere broer van regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel. In het veld won hij 18 crossen bij de elite. Op de weg schreef hij 7 koersen op zijn naam, maar een profzege pakken lukte hem nooit.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos Β© 2022