🎥 PostNL in de wielersport? Geef postbode die Boogerd er bijna afreed een contract!

PostNL stapt als hoofdsponsor in bij Team dsm-firmenich. Dan moet de fietsende postbode uit dit filmpje meteen een contract krijgen!

Netherlands: PostNL

Vandaag werd officieel bekedn dat PostNL co-titlesponsor wordt van Team dsm-firmenich. Het Nederlandse post- en pakettenbedrijf wordt bij de ploeg van Iwan Spekenbrink meteen naamsponsor, samen met het Nederlands-Zwitserse chemiebedrijf. De ploeg zal Team dsm-firmenich PostNL gaan heten.

Postbode

Dat zal ongetwijfeld betekenen dat er meer budget vrijkomt - volgens bronnen van Wielerflits komen ze ermee in het linkerrijtje van de WorldTour-ploegen. Voor zover dat nog niet is uitgegeven aan de komst van Fabio Jakobsen, hebben wij nog wel een tip voor ze: de postbode uit onderstaand filmpje.

Die postbode rijdt namelijk op de Cauberg Michael Boogerd en andere renners van Rabobank er bijna af als die aan het trainen zijn. Boogerd vertelt zelf dat het filmpje uit 2001 komt, dus de postbode is inmiddels al wel wat op leeftijd. Maar ach... Valverde reed ook door in het profpeloton tot na z'n veertigste.

Dus wij zouden zeggen: geef deze man een carbonfiets zonder fietstassen en je hebt een kopman in huis die het Vingegaard en Pogacar lastig kan maken in de Alpen!

Team dsm-firmenich PostNL versterkte zich voor komend seizoen al wel met enkele Nederlandse kanonnen. Met Fabio Jakobsen zetten ze weer echt in op de massasprints. Hij krijgt daarbij steun van Timo Roosen, die overkomt van Jumbo-Visma. Z'n maar Julius van den Berg komt het team ook versterken.

Voor het klimwerk haalde Team dsm-firmenich Warren Barguil terug naar de ploeg. Het versterkte zich bergop ook nog met Gijs Leemreize, die net als Roosen van Jumbo-Visma overkomt.

Pelotonpraat
  • Beeld: Proshots