🎥 Alleen in België! Bekende oud-wielrenners fietsen verkleed als eend op de wielerbaan in Gent tijdens zesdaagse

Op tv is The Masked Singer een groot succes, dus bij de Zesdaagse in Gent dachten ze: waarom niet The Masked Cyclist...

De Zesdaagse van Gent in het befaamde Kuipke is een schitterend evenement waar natuurlijk topsport wordt bedreven door de beste baanrenners - onder andere wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan Willem van Schip doen deze editie mee. Maar het is ook een beetje een cultevenement.

X20-eend ook binnen

Er wordt door de toeschouwers flink ingenomen waar het alcoholische versnaperingen betreft en ook op ander gebied probeert de organisatie entertainment te bieden - voor zover de wedstrijden in de Zesdaagse dat zelf nog niet genoeg zijn.

En zo duikt de eend die we vooral kennen uit het veldrijden ook indoor op. X2O Badkamers sponsort de Trofee die dezelfde naam draagt, maar is ook sponsor van de Zesdaagse van Gent; het gevolg is de zogenaamde Mystery Ducky.

Iedere dag stapt er een (min of meer) als eend verklede bekende oud-wielrenner op de fiets. Na een rondje in 't Kuipke wordt onthuld wie de Mystery Ducky is.

Kenny De Ketele

Op de eerste dag was die eer aan Kenny De Ketele. Hij nam in 2021 afscheid van het (baan)wielrennen met een zege in de Zesdaagse van Gent aan de zijde van Robbe Ghys.

Maar De Ketele kennen we toch vooral als de sportieve partner van Iljo Keisse, met wie hij op de Spelen van 2008 net naast een olympische medaille greep. De Ketele won samen met Gijs Vanhoucke we goud op het WK van 2008. Hij verzamelde nog zes zilveren en bronzen medailles op het WK.

In het fimpje kun je zien hoe het eraan toegaat met de Mystery Ducky op de Zesdaagse van Gent.

Een dag later zat de Belgische oudgediende Etienne De Wilde in het eendenkostuum. De Wilde won op die dag precies veertig jaar geleden de Zesdaagse van Gent. We zijn benieuwd wie we nog meer in het eendenpak gaan zien...

Misschien Iljo Keisse, of wellicht een weguitstapje naar Greg Van Avermaet. Of wat te denken van local hero Tiesj Benoot? Onze redactiefavoriet om eens in een eendenpak te zien rijden is evenwel Carlo Bomans.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Zesdaagse van Gent / Pickx+ SPorts