Van Aert zou graag meer crossen: 'Maar hij begrijpt het grotere plaatje, WK te grote impact op voorjaar'

Na het vertrek van Marc Lamberts is Mathieu Heijboer de nieuwe trainer van Wout van Aert. De Nederlander legt een aantal andere accenten.

Coppa Bernocchi 2023

Een van de meest opvallende zaken (tot nog toe) is natuurlijk het compactere crossprogramma van de kopman van Jumbo-Visma. Zo neemt Van Aert dit jaar geen deel aan het WK in Tabor. Alles om te winnen in de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix. "Wout zou liever meer crossen, maar hij begrijpt het grotere plaatje", aldus zijn coach Heijboer in gesprek met Sporza.

"De hele winter staat namelijk in het teken van presteren in het voorjaar. Crossen vormt daar een bouwsteen in. We hebben geleerd dat zo'n WK een te grote impact had op het voorjaar van Wout. Vooral het toewerken naar zo'n WK en de daaropvolgende decompressie. Met een beperkter crossprogramma willen we ervoor zorgen dat er geen gaten vallen in Wouts voorbereiding op de klassiekers."

Er zal iets veranderen onder de nieuwe trainer, maar ook weer niet heel veel, stelt Heijboer. "Nu mag ik de knopen doorhakken over de trainingen van Wout, maar inhoudelijk zal er niet veel veranderen. Marc en ik hebben dezelfde filosofie. Onze trainingsaanpak verschilt dan ook niet veel."

Geen categorie
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023