🎥 Winterwonderland: parkoers in Val di Sole ondergedompeld in dik pak sneeuw

Het ziet er naar uit dat we voor het derde jaar op rij een echte sneeuwcross zullen te zien krijgen in het Italiaanse Val di Sole.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole men ELITE

Het is bijna weer zover. Op zondag 10 december strijkt het veldritpeloton neer in het Italiaanse skioord Val di Sole. Dat is zonder twijfel de meest bijzondere cross van het jaar, aangezien er telkens een dik pak sneeuw ligt, iets wat we in onze streken nog zelden meemaken in de winter.

Verder is het ongetwijfeld ook de mooiste locatie op de crosskalender. Er wordt immers gecrosst in een idyllisch dal (Val di Sole betekent Zonnedal), omringd door besneeuwde bergtoppen. Zondag zal dat niet anders zijn. Op dit moment ligt daar een dikke laag sneeuw en wordt er hard gewerkt om het parkoers in winterwonderland op te bouwen. Geniet van onderstaande beelden!

Foto: Instagram/valdisolebikeland
Foto: Instagram/valdisolebikelnad
Foto: Instagram/valdisolebikeland

Wout van Aert en Fem van Empel wonnen in 2021 de eerste editie. Vorige winter waren Michael Vanthourenhout (en niet Mathieu van der Poel) en Puck Pieterse sneeuwkoning en -koningin. Bij de mannen zijn de grote tenoren er zondag jammer genoeg niet bij. Bij de vrouwen maakt enkel Puck Pieterse de trip.

Cyclocross
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022