🎥 Van der Poel ook in z'n Lamborghini crossend door de modder in mooi reclamefilmpje

Mathieu van der Poel is ambassadeur van Lamborghini en hij laat zien dat die sportauto's ook prima door de modder kunnen crossen.

Mathieu van der Poel maakte afgelopen zaterdag z'n rentree in het veld tijdens de X2O Badkamers Trofee-manche in Herentals. Hij zette de koers direct naar z'n hand en won redelijk eenvoudig.

Over de dirt roads

Maar hij blijkt deze dagen niet alleen op z'n fiets te crossen. Van der Poel is namelijk ook ambassadeur van het Italiaanse automerk Lamborghini. In het filmpje legt hij onder andere uit waarom de Urus - voor wie net als de schrijver van dit stukje niets van auto's weet: dat is een type Lamborghini.. - z'n voorkeur heeft en prijst de auto's uiteraard de hemel in.

Hij gaat ook een stukje rijden en daarbij blijft het niet alleen bij verharde wegen. Van der Poel geeft 'm flink van jetje in de Lambo en we zien hem over dirt roads crossen in de sportwagen, ondertussen uitleggend waarom hij zo van snelheid houdt - en de snelheid op de fiets niet te vergelijken is met die in een auto.

Crossprogramma op de fiets

De komende tijd zien we Van der Poel gelukkig ook weer veel op z'n crossfiets door de modder rijden. Heel veel zelfs, want hij heeft een supervol kerstprogramma in elkaar gezet.

Aanstaande vrijdag zien we hem eerst in Mol. Daar moet hij het nog zonder de tegenstand van Wout van Aert doen, maar dat is een dag later tijdens de Wereldbekercross in Antwerpen anders. Op Tweede Kerstdag in Gavere is het ook weer raak voor een mooi duel.

Later zien we Van Aert nog onder andere bij de avondcross in Diegem (28 december), de Wereldbekercross in Hulst (30 december) en op Nieuwjaarsdag tijdens de traditionele GP Sven Nys in Baal.

Pelotonpraat
  • Beeld: Lamborghini