Tadej Pogacar heeft, net als de meeste grootverdieners in het peloton, zijn uitvalsbasis in Monaco. Het prinsdom is een paradijs voor renners. In de winter kan je er in zachte weersomstandigheden trainen en je vindt er genoeg lastige beklimmingen. Dat je er geen belastingen moet betalen is mooi meegenomen. Ook Primoz Roglic, Chris Froome, Egan Bernal en Peter Sagan wonen er.
Ex-renner Matt Stephens, die nu commentator voor Eurosport is, mocht de Sloveen een dagje volgen en maakte er een leuke video van een half uur over. Pogacar begon met een rondleiding in zijn appartement, waar hij samen met vriendin Urska Zigart woont.
Hij onthulde onder meer wat er allemaal in zijn koelkast zat. "De eieren komen van een boerderij uit Slovenië", zegt Urska Zigart. De walnoten kreeg ze mee van haar vader. De gedroogde persimmon werd dan weer bereid door de goortmoeder van Pogacar.
(Lees verder onder de video)
Verder zien we in de woonkamer een Tour de France-trofee, een podiumleeuw uit de Tour, een rugnummer uit de Tour en een plaat van Eminem rondslingeren. "Die plaat is een verjaardagscadeau van Bling (de bijnaam van Michael Matthews)."
Ritje naar Nice
Na de korte rondleiding in het appartement is het tijd voor een fietsritje. De twee heren rijden van Monaco naar het nabij gelegen Nice en volgen het traject dat in 2024 de afsluitende tijdrit in de Tour moet vormen. Er wordt wat gekeuveld over bijvoorbeeld zijn favoriete klassieke wagen. "Een Ferrari F40 en een Porsche 964."
Pogacar deelt ok een anekdote over de wielergekke Vlamingen."Ik hou koersen op adrenaline. De sfeer tijdens de Ronde van Vlaanderen is echt gek. Op de Paterberg werd ik wel uitgejouwd. Maar gelukkig was het niet overdreven. Een beetje mag wel, maar soms gaat het te ver."
Voeding
Wanneer Pogacar en Stephens op een terras met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee een hapje eten, vertelt de Sloveen over zijn inzinking op Col de la Loze in de voorbije Tour. Hij verloor toen 5'45" op Jonas Vingegaard.
"Ik heb toen te veel gegeten. Dan neemt je lichaam die voedingsstoffen op een bepaald moment gewoon niet meer op. Voor ik prof werd, at je gewoon wat er in je achterzak zat. Toen ik bij UAE kwam moesten we 90-100, soms 120 gram koolhydraten per uur eten. Daar moet je echt aan wennen. Die koolhydraatopname moet je trainen."
- Foto: YouTube/Sigma Sports