Iserbyt zwaar onder de indruk van Van der Poel: 'Voorbije jaren veronderstelde ik dat zijn limiet stilaan zou zijn bereikt, maar hij rijdt steeds sneller'

Collega's zijn zwaar onder de indruk van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen is beter dan ooit in de cross.

X2O Trofee Herentals elite men 2023

Eli Iserbyt maakte in de cross van Antwerpen een klein foutje. Van der Poel zat op dat moment in zijn wiel en dat was voor de Nederlander het moment om door te trekken. Iserbyt probeerde nog wel mee te gaan, maar kon de hoge snelheid van Van der Poel al snel niet meer volgen.

Na afloop vertelde Iserbyt bij Het Laatste Nieuws hoe hij die versnelling had ervaren. "Toen Mathieu voorbijvloog, dacht ik: volgen. Maar eens te meer lukte dat niet. Waar ik de voorbije jaren veronderstelde dat zijn limiet stilaan wel zou zijn bereikt, rijdt hij steeds sneller. Hij duwt een enorm wattage, dat simpelweg niet aan mij besteed is."

Heel even kan Iserbyt dat ook, maar niet lang. "Tien, vijftien seconden houd ik het vol. Dan val ik stil. Terwijl hij uitbouwt en controleert. Dus ja... Dat is niet een beetje beter zijn, maar véél beter. Niet vijf procent als hij versnelt, maar dertig tot veertig procent. Bewonderenswaardig. Misschien kan Wout, als hij iets dichter op het wiel kleeft, wél volgen. Ik niet. Het is alsof je achter een brommer rijdt. Echt... Heel straf."

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023