Mathieu van der Poel maakt er ook in Gavere een onemanshow van

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekermanche in Gavere op zijn naam geschreven. Wout van Aert en Tom Pidcock vervolledigen het podium.

wereldbeker veldrijden in Gavere 2023 mannen

Lars van der Haar dook als eerste het veld in. Mathieu van der Poel en Wout van Aert reden iets verderop. Tom Pidcock kende een barslechte start en reed pas op plek 29. Na amper twee minuten schudde Van der Poel al aan de boom, maar hij werd snel weer tot de orde geroepen.

Vervolgens leidde Joris Nieuwenhuis (met een gebroken vinger?) het pak. Even later demarreerde Van der Poel opnieuw en deze keer had niemand een reactie. Was de wereldkampioen opnieuw vertrokken voor een lange eenzame tocht door de modder?

Een gretige Van Aert leek in eerste instantie niet meteen de handdoek in de ring te gooien, maar nadat de chrono na twee ronden al een kloof van een halve minuut aangaf, koos hij toch voor zijn eigen tempo. Pidcock was bezig aan een indrukwekkende inhaalrace, die af en toe onderbroken werd omdat de Brit te veel foutjes maakte.

Het enige obstakel voor Van der Poel was een gedubbelde Costa Ricaan. HIj duwde hem netjes opzij. In de slotronde zakte de kloof met Van Aert tot 29 seconden, maar de wererldkampioen hield stand. Van der Poel soleerde zo naar zijn vierde crosszege in evenveel deelnames.

Wout van Aert werd tweede en Tom Pidcock finishte zag zijn sterke inhaalrace beloond met een knappe derde plek. Joris Nieuwenhuis mag zich in Gavere 'best of the rest' noemen. Thibau Nys strandde op een 13e plek. De volledige top-10:

Morgen wordt er al weer gecrosst, in Heusden-Zolder.  Helaas zonder Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, maar wel met Wout van Aert. Een dag later in Diegem zijn Van der Poel en Pidcock wel van de partij, maar Van Aert niet.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023