Wout van Aert rekent in slotronde af met sterke Eli Iserbyt en wint Superprestige Heusden-Zolder

Wout van Aert heeft de Superprestige in Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. Eli Iserbyt en Joris Nieuwenhuis mogen mee op het podium.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder men 2023

Geen Mathieu van der Poel en Tom Pidcock in Heusden-Zolder. Wout van Aert was wel van de partij. Hij kende een slechte start en dook pas als 15e het veld in, maar kon snel opschuiven. De amper 20-jarige Tibor del Grosso verraste door aan kop van het pak te sleuren.

Vervolgens vormde zich een kopgroep van zes man met naast Van Aert en Del Grosso ook Joris Nieuwenhuis (die met een barst in de vinger reed), Eli Iserbyt, Niels Vandeputte en Ward Huybs. Later maakte ook Joran Wyseure de oversteek.

Het zevental bleef lange tijd samen. Pas na 40 minuten koers schudde Van Aert stevig aan de boom. Enkel Eli Iserbyt kon zijn wiel volgen. De West-Vlaming nam in de slotronde zelfs de koppositie over en maakte het zo erg spannend. Michael Vanthourenhout had niet zijn beste dagje en gooide de handdoek in de ring.

In het slot haalde Van Aert uit met een tussenversnelling, waardoor Iserbyt alsnog kraakte. Van Aert soleerde zo naar zijn tweede zege van deze winter. Iserbyt is tweede en de strijd om de derde plek werd gewoon door Joris Nieuwenhuis. De volledige top-10:

Morgen in Diegem is Wout van Aert er niet bij. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock rijden de avondcross wel. De volgende grote clash vindt plaats op 30 december in Hulst.

Nieuws
  • Photo:( Photo by Gregory Van Gansen / PN/ Cor Vos )