Wout van Aert voegt extra cross toe aan programma: 'Ben blij met hoe het gaat'

Goed nieuws voor de wielerliefhebbers: we zullen deze winter één extra clash tussen de drie grote tenoren te zien krijgen!

wereldbeker veldrijden in Gavere 2023 mannen

Wout van Aert koos deze winter voor een vrij beperkt programma met slechts acht crossen. De focus ligt immers op het klassieke voorjaar, waar Van Aert nog enkele openstaande rekeningen heeft. Over een deelname aan de wereldbekermanches in Zonhoven en Benidorm ging hij later nog beslissen. Van Aert heeft nu een definitieve knoop doorgehakt.

In de Kuil van Zonhoven zullen we hem op 7 januari helaas niet zien. De wereldbekermanche in Benidorm (21 januari) rijdt Van Aert wel. Hij is dan trouwens met Jumbo-Visma op trainingskamp in de buurt. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock crossen straks ook aan de Spaanse kust. Het zal de laatste clash tussen de grote drie worden.

Woensdag wist Van Aert in Heusden-Zolder zijn tweede cross van het seizoen te winnen. "Een goed gevoel hebben na gisteren was moeilijk, maar dit geeft vertrouwen", vertelde hij in het flashinterview. "Ik ben gewoon blij met hoe het gaat. Een zege betekent niet zoveel als vroeger, maar het doet altijd deugd om in de kerstperiode te crossen."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023