Mathieu van der Poel stuift door het zand en heeft aan één versnelling genoeg in Diegem

Mathieu van der Poel heeft ook in de Superprestige van Diegem toegeslagen. De wereldkampioen had aan één versnelling genoeg.

Superprestige cyclocross race of Diegem elite men 2023

In de avondcross in Diegem stond zoals gewoonlijk weer een hoop volk. Aan de start onder anderen Mathieu van der Poel, Tom Pidcock, Eli Iserbyt, Thibau Nys en Joris Nieuwenhuis. Wie een goede start kende en in het begin het nodige initiatief nam: Michael Vanthourenhout. De Europees kampioen kwam een stuk beter voor de dag dan de voorbije weken.

Van der Poel hield zich in het begin behoorlijk koest, maar het was te zien dat hij met overschot zat en zeker in het zand was hij heer en meester. Terwijl Pidcock in de zandbak juist moeite had. Het wachten was dan ook op de versnelling van Van der Poel, die na ruim twintig minuten na een goede passage in de zandbak besloot vol door te trekken.

54 seconden

Michael Vanthourenhout zat op dat moment het dichtst bij de wereldkampioen. Vanthourenhout keek om en besefte: dit tempo ga ik niet kunnen volgen. Pidcock lag op dat moment achter na de zandbak en Van der Poel reed meteen een voorsprong van negen seconden bijeen. Pidcock deed in de volgende ronde alles om het gat te overbruggen, maar dat lukte hem uiteindelijk niet.

Van der Poel bleef een steady tempo aanhouden en ging de slotronde in met een voorsprong van 54 seconden. Zodoende kwam zijn voorsprong geen moment meer in gevaar en bleef Van der Poel ook in Diegem foutloos. De strijd om de tweede plaats was spannender. Pidcock haalde Iserbyt in de laatste bocht en pakte de tweede plaats.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023