🎥 Vallende YouTubers en streaker: herbekijk de Turbo Cross van start tot finish!

De allereerste 'Turbo Cross' in Diegem heeft heel wat kijklustigen op de been gebracht en veel spektakel opgeleverd.

Superprestige cyclocross race of Diegem elite men 2023

De Superprestige in Diegem is elke winter opnieuw een unieke cross op de kalender. Er wordt immers niet op de traditionele uren, maar 's avonds onder kunstlicht gecrosst. Verder komt er altijd een massa toeschouwers opdagen, omdat veel mensen rond Kerst thuis zijn én omdat er altijd wel minstens één van de 'grote drie' aan de start staat.

De editie 2023 was nog specialer dan anders. Tussen de vrouwen- en mannenwedstrijd vond immers de 'Turbo Cross' plaats. Het is een ludieke wedstrijd tussen 20 bekende gezichten, op initiatief van de Belgische YouTuber Average Rob. Onder meer collega-YouTuber Acid, Bas Tietema, Sven Vanthourenhout en Richard Groenendaal namen deel.

Voormalig veldrijder Sven Vanthourenhout bleek het crossen nog niet verleerd te zijn. Na twee rondjes werd er gesprint om de zege en kwam de 42-jarige Belgische bondscoach als eerste over de finishlijn. Ex-profrenner Angelo De Clercq finishte tweede.

Vallen en streaken

Average Rob en Acid, de twee grote blikvangers, hebben keihard afgezien, kwamen ten val en finishten als laatsten. Ze hebben zich wel duidelijk geamuseerd met het publiek. En dan was er nog een beschonken streaker die dolenthousiast over het parkoers richting het voetbalveld liep... De volledige wedstrijd kan u hieronder herbekijken.

Het initiatief van Average Rob was overigens een groot succes: zo'n 400.000 mensen hebben de cross via een online livestream gevolgd. Of toch proberen te volgen, want de website van de VRT kon de grote belangstelling niet aan. Heel wat mensen klaagden via sociale media over een niet-werkende stream. Sporza excuseerde zich hiervoor.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023