Adrie van der Poel: 'De marge zal minder groot zijn dan bij Wout, maar ook Matje zal nog beter worden'

Mathieu van der Poel domineert de cross sinds zijn rentree. Donderdag zegevierde hij met speels gemak in de avondcross van Diegem.

Superprestige cyclocross race of Diegem elite men 2023

In gesprek met Het Laatste Nieuws gaat vader Adrie in op de dominantie van zijn zoon en op de vraag of Mathieu alle crossen waaraan hij meedoet, gaat winnen. "Ik vind het allemaal te ver op de zaken vooruitlopen. Een pechmoment is altijd mogelijk, hij kan ook eens iets voorhebben. En ik zie Van Aert en Pidcock nog wel groeien..."

"Maar ik denk dat ook Matje nog beter zal worden", vervolgt Adrie. "Al is de marge uiteraard een stuk kleiner dat bij Wout en Tom. Ik vind Pidcock trouwens redelijk sterk rijden, hoor. Niet vergeten dat hij een slechtere startpositie heeft dan Mathieu en Wout. En dat hij vorige week ook even ziek is geweest."

Talent

Ook in goede vorm: Eli Iserbyt. De Belg liet onlangs weten dat Van der Poel dertig à veertig procent te sterk is voor hem. Adrie: "Vijf à tien procent zal ook wel genoeg zijn, zeker?", lacht hij. "Dat talent is niet plots gekomen. Het was er al, van bij de jeugd. En het heeft zich doorgezet."

Mede doordat Van der Poel volledige seizoenen draait op de weg. "Een Tour de France in de benen hebben, volle bak finales rijden in de klassiekers en daar meespelen voor winst: dát maakt het grote verschil, dáár word je zoveel beter van. En doet je meer inhoud krijgen. Of een andere inhoud, 't is maar hoe je het bekijkt."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023