Mathieu van der Poel ploetert naar zes op zes in de modder van Loenhout

Mathieu van der Poel heeft de Exact Cross in Loenhout op zijn naam geschreven. Ploegmakker Gianni Vermeersch werd tweede, voor Felipe Orts.

Azencross Loenhout elite men 2023

Nog geen 24 uur na zijn overwinning in Diegem, stond Van der Poel aan de start van de Azencross in Loenhout. Dit keer in heel ander omstandigheden want er lag een pak modder en de grote tenoren (Wout van Aert, Tom Pidcock, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Lars van der Haar...) waren er niet bij.

Net als donderdagavond nestelde Van der Poel zich het eerste half uur in een kopgroepje om dan halfweg cross uit te halen met één verschroeiende demarrage. Vervolgens bouwde hij de kloof alleen maar verder uit en soleerde hij naar een zesde opeenvolgende zege in evenveel wedstrijden.

Gianni Vermeersch, Felilpe Orts en Ryan Kamp maakten het nog spannend in de strijd om de resterende podiumplekken. Kamp viel uiteindelijk naast het podium en Alpecin-Deceuninck legde met Van der Poel en Vermeersch beslag op de plekken één en twee. De Zwitser Timon Rüegg bolde als vijfde over de finishlijn

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023