Mathieu van der Poel maakt er in Hulst nog maar eens onemanshow van

Nederland boven in de wereldbeker in Hulst! Mathieu van der Poel won, Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar mogen mee op het podium.

Vestingcross cyclocross Hulst 2023 elite men

In Hulst stonden de 'grote drie' nog eens samen aan de start. Pechvogel Tom Pidcock ging helaas al in de eerste bocht onderuit, net als enkele van zijn collega's. De Britse ex-wereldkampioen moest te voet verder en kreeg een hart onder de riem gestoken door de vele opgedaagde fans.

Ook Wout van Aert ging in de openingsronde onderuit, maar kon wel zijn weg verder zetten. Mathieu van der Poel heeft de eerste ronde zonder kleerscheuren kunnen afleggen. Laurens Sweeck leidde het pak. Eli Iserbyt kende een zeldzame offday.

In de derde ronde sloeg de verveling bij Van der Poel toe. De wereldkampioen reed langzaam van zijn concurrenten weg. Zijn grote rivaal was net als Eli Iserbyt nergens te bespeuren. Pim Ronhaar had wel een topdagje en ging in z'n ééntje op zoek naar de eenzame koploper.

Van der Poel soleerde uiteindelijk naar de zege. In de slotronde spuwde hij nog naar enkele treiterende toeschouwers. Joris Nieuwenhuis bolde 12 seconden later als tweede over de finishlijn. Lars van der Haar werd derde. Wout van Aert strandde na een sterke inhaalrace op een vijfde plek.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023