Niels Albert: 'Dat Mathieu zich had moeten beheersen, is makkelijk gezegd'

Het incident rondom Mathieu van der Poel in de cross van Hulst blijft de gemoederen bezighouden.

Vestingcross cyclocross Hulst 2023 elite men

In zijn column voor Het Laatste Nieuws gaat ook Niels Albert er uitgebreid op in. "Intriest, wat zaterdag gebeurde in de finale van de Wereldbekercross in Hulst. Dat Mathieu zich had moeten beheersen, lees ik her en der. Makkelijk gezegd. Als sporter bevind je je in zo'n situatie altijd in de zwakste positie. Je kunt niet stoppen in volle koers en die mannen achter den draad weten dat."

In het geniep roepen ze naar Van der Poel, aldus Albert. "Want de ballen om dat te doen aan de mobilhome van Mathieu van der Poel, waar het vol fans van hem staat, ontbreken hen op zo’n moment. Tegen dan zijn ze al lang afgedropen met de staart tussen de benen, terug naar moeke thuis. Zo groot en moedig is dat volkje."

Middeleeuwen

Een enkel incident kan Albert plaatsen, maar als het lange tijd aanhoudt, loopt de emmer eens over. "Vervelender wordt het als dat gejouw wekenlang blijft aanslepen. En compleet van het paadje zijn we als er urine bij te pas komt. Dat is verdorie toch niet meer normaal?"

"Of leven we nog in de Oertijd of de Middeleeuwen misschien? Dan stopt het verhaal gewoon en... ga je, zoals Mathieu, door het lint. Het is de druppel die je frustratie naar een hoogtepunt stuwt en je potje laat overkoken. In een impuls reageer je. Fluim. Alle begrip."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023