Eerste zege van 2024: Mathieu van der Poel ook op modderparkoers Baal heer en meester

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste zege in 2024 alweer binnen. Hij was op een typisch Van Aert-parkoers weer verreweg de sterkste.

Vestingcross cyclocross Hulst 2023 elite men

Als beste weg in Baal: Wout van Aert. De renner van Visma | Lease a Bike, in een nieuw tenue, nam op het loodzware parkoers meteen veel initiatief. Met Mathieu van der Poel in het wiel. Even later wist ook Pim Ronhaar, die uitstekend door de modder reed, aan te sluiten bij de wereldtoppers.

De vele modder maakte de omstandigheden loodzwaar. Een zogezegd typisch parkoers voor Wout van Aert, die daar zijn hoge wattages kwijt kan. En bovendien het verschil kon maken op de vele loopstukken. Twee ronden lang zette de Belg flinke druk, maar Van der Poel gaf geen krimp. Tot Van Aert een foutje maakte en dat voor de wereldkampioen het sein was om te versnellen.

Heer en meester

In razend tempo breidde hij zijn voorsprong uit op Van Aert en Ronhaar, die even mee kon met Van Aert maar toch de aansluiting halfweg koers verloor. Na twee rondes op kop was de voorsprong van Van der Poel al liefst vijftig seconden. Hij ging de slotronde in met een voorgift van liefst 1 minuut en twintig seconden en zodoende was hij heer en meester.

In de Sporza-uitzending vertelde Jan Boven van Visma | Lease a Bike dat het toch enigszins teleurstellend was voor Van Aert, die dacht op dit parkoers een kans te maken. In de slotronde maakte Van der Poel ook geen fout en zodoende bleef hij foutloos dit seizoen. Van Aert en Ronhaar completeerden het podium.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023