Mathieu Heijboer, trainer Van Aert: 'Dat Mathieu op dit moment beter is, is al zeker geen referentie voor wat gaat komen'

Wout van Aert kan het Mathieu van der Poel niet moeilijk maken dit cross-seizoen, maar dat kan hij makkelijk plaatsen.

Cyclocross race in Baal X2O badkamers trophee 2024 men

Zijn nieuwe trainer Mathieu Heijboer vertelt tegen Het Laatste Nieuws dat alles volgens plan loopt. Ondanks dat hij in Baal bijna twee minuten achter Van der Poel eindigde. Heijboer: "Bedoeling was om in november een stevige basis te leggen. Dat is gelukt. Daar bouwt Wout nu op verder. En ook dat zit prima. Hij wordt met de dag beter. Hij geeft het zelf ook aan, beleeft plezier aan wat hij doet, oogt steeds competitiever en voelt zich na afloop niet total loss."

Kortom, Heijboer is tevreden. "In november hebben we uitsluitend geopteerd voor omvang en capaciteit, zodat Wout december ten volle kon benutten om te doen wat hij wil. Het wedstrijdpakket werd bewust beperkt gehouden, want tussendoor traint hij nog vrij veel bij. Daags na Heusden-Zolder ging hij eerst hardlopen en fietste hij daarna 150 kilometer. Deze weken voegen we er ook nog wat krachttraining aan toe. Als je echt super wil zijn, doe je die dingen niet. Waarmee hij aangeeft dat het onderdeel is van een breder en groter plaatje."

Dat Van der Poel momenteel een stuk beter is, deert hem dan ook niet. "Je moet dat loskoppelen. Het is niet de tweestrijd waar de fans naar verlangen. Wout verweert zich naar best vermogen, zonder bezig te zijn met het naakte resultaat. Winnen is uiteraard altijd mooi, daar moeten we niet flauw over doen. Maar dat Mathieu op dit moment beter is dan hij, is niet echt een issue. En al zeker geen referentie voor wat nog moet komen. Zolang hij maar groeit."

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2024